Determination of glycemic index of biscuits enriched green bean hulls
Main Article Content
Abstract
The study determined the glycemic index (GI) of two types of biscuits enriched with green bean hulls, aiming to create low-GI food products. The research applied the food GI determination method according to the National Standard TCVN10036:2013, conducted on 11 healthy adult subjects. The GI of biscuits A and B were 31.4 ± 5.3 and 34.2 ± 3.0. Two types of biscuits enriched with green bean hulls A and B have a low glycemic index according to international classification, contributing to a healthy diet.
Article Details
Keywords
Biscuits enriched with green bean hulls, determination of glycemic index
References
1. Miller JC. Importance of glycemic index in diabetes. Am J Clin Nutr. 1994; 59(3 Suppl).
2. Willett W, Manson J, Liu S. Glycemic index and heart disease. In: American Journal of Clinical Nutrition. Vol 76. ; 2002.
3. Jenkins DJA, Kendall CWC, Augustin LSA, et al. Glycemic index: Overview of implications in health and disease. In: American Journal of Clinical Nutrition. Vol 76. ; 2002.
4. Trần Quốc Cường, Tạ Thị Lan, Trần Thị Bích Vân, Nguyễn Thị Vân Anh, Đỗ Thị Ngọc Diệp. Xác định chỉ số đường huyết của một số thực phẩm Việt Nam. Tạp chí Dinh dưỡng và thực phẩm. 2012; 8(3):6-13.
5. Nhóm nghiên cứu về Khoa học và Công nghệ thực phẩm. Chương trình “Sử dụng phụ phẩm ngành Công nghiệp thực phẩm để sản xuất thực phẩm chức năng và sản phẩm có giá trị gia tăng” Trường Đại học Bách khoa TP.HCM.
6. Bộ Khoa học và Công nghệ. Tiêu chuẩn quốc gia TCVN 10036:2013 (ISO 26642:2010) về Thực phẩm – Xác định chỉ số glycaemic (GI).
7. Kahraman K, Aktas-Akyildiz E, Ozturk S, Koksel H. Effect of different resistant starch sources and wheat bran on dietary fibre content and in vitro glycaemic index values of cookies. J Cereal Sci. 2019; 90.
8.ISO. ISO 26642:2010 Food Products - Determination of the glycaemic index (GI) and recommendation for food classification. International Organization for Standarization.
2. Willett W, Manson J, Liu S. Glycemic index and heart disease. In: American Journal of Clinical Nutrition. Vol 76. ; 2002.
3. Jenkins DJA, Kendall CWC, Augustin LSA, et al. Glycemic index: Overview of implications in health and disease. In: American Journal of Clinical Nutrition. Vol 76. ; 2002.
4. Trần Quốc Cường, Tạ Thị Lan, Trần Thị Bích Vân, Nguyễn Thị Vân Anh, Đỗ Thị Ngọc Diệp. Xác định chỉ số đường huyết của một số thực phẩm Việt Nam. Tạp chí Dinh dưỡng và thực phẩm. 2012; 8(3):6-13.
5. Nhóm nghiên cứu về Khoa học và Công nghệ thực phẩm. Chương trình “Sử dụng phụ phẩm ngành Công nghiệp thực phẩm để sản xuất thực phẩm chức năng và sản phẩm có giá trị gia tăng” Trường Đại học Bách khoa TP.HCM.
6. Bộ Khoa học và Công nghệ. Tiêu chuẩn quốc gia TCVN 10036:2013 (ISO 26642:2010) về Thực phẩm – Xác định chỉ số glycaemic (GI).
7. Kahraman K, Aktas-Akyildiz E, Ozturk S, Koksel H. Effect of different resistant starch sources and wheat bran on dietary fibre content and in vitro glycaemic index values of cookies. J Cereal Sci. 2019; 90.
8.ISO. ISO 26642:2010 Food Products - Determination of the glycaemic index (GI) and recommendation for food classification. International Organization for Standarization.